Douchegoten

Douchegoten zijn noodzakelijk om water af te voeren bij een inloopdouche. Tegenwoordig zijn ze naast functioneel gelukkig ook erg mooi om te zien. Een douchegoot of douchedrain vervangt het ouderwetse doucheputje. Met de mooie en functionele RVS douchegoten van RB Sanitair maakt je jouw douche helemaal af. Een mooie douchegoot is ook nog eens veel makkelijker weg te werken in je tegelvloer dan een doucheput. Zo krijg je een veel strakkere afwerking van je badkamer. Hieronder vind je jouw perfecte douchegoot…

Toont alle 8 resultaten

Soorten douchegoten

Een stijlvolle douchegoot is een goede vervanger voor het ouderwetse doucheputje. In ons assortiment hebben we verschillende soorten douchegoten, ook wel douchedrain of afvoergoot genoemd. Zo verkopen we douchedrains met verschillende patronen waar het water doorheen gaat. Zo heb je bijvoorbeeld de keuze uit rechte strepen of rondjes. Onze smalle douchedrains staan bekend om hun ontwerp. De goten van de douchedrain zijn slechts 7 cm (70 mm) breed, waardoor je er geen last van hebt tijdens het douchen. Samen met het sifon en het extra haarfilter houd je de goot nóg schoner en voorkom je vervelende verstoppingen.

Voordelen van een douchedrain

Een douchedrain biedt vele voordelen. Vooral ten opzichte van een doucheputje is een douchegoot echt een uitkomst. De drains voeren het water vele malen beter af dan een doucheputje. Ook ziet een douchegoot er een stuk netter en strakker uit, waardoor jouw douche een luxe uitstraling krijgt.

Een douchegoot heeft ook praktische voordelen. De goot wordt geïntegreerd in de vloer en daar worden de tegels omheen geplaatst. Er hoeft dus geen klein vierkantje uit de tegels worden gesneden, zoals bij een doucheput. Ook kun je je tenen niet stoten aan een drain, aangezien hij op dezelfde hoogte wordt ingebouwd als de tegels en dus helemaal vlak in de vloer komt te zitten.

Materiaal van onze douchegoten

Alle douchegoten worden gemaakt van rvs. Het grote voordeel van dit materiaal is onder andere dat het niet roest. Dit is natuurlijk onmisbaar voor een materiaal dat veel met water in contact is. Daarnaast is rvs enorm sterk: het materiaal gaat niet zomaar kapot en kan tegen meer dan een stootje. Dit zorgt ervoor dat onze duurzame douchegoten extra lang meegaan.

Kleuren van de douchegoten

De RVS douchegoten van RB Sanitair zijn in twee kleuren verkrijgbaar. De meeste drains leveren we in rvs-kleur. Dit is een standaard kleur die lijkt op zilver en is goed te combineren met een rvs-regendouche.

Naast de standaard kleur zijn onze regengoten in mat zwart verkrijgbaar. Dit geeft een bijzonder strakke en industriële uitstraling aan jouw badkamer. Er is voor iedere badkamer dus wel een RVS douchegoot te vinden die goed bij jouw smaak en inrichting past.

Maten douchegoten

Om jouw perfect passende douchegoot te vinden, zijn onze drains in verschillende maten verkrijgbaar. Allemaal zijn ze voorzien van een uitneembare sifon en haarfilter. Onze douchegoten zijn leverbaar in de volgende maten:

Vragen over douchegoten?

Douchegoot kopen of deze douchegoten in het echt bekijken? Bezoek dan onze ruime showroom in Tiel. We zijn 5 dagen per week geopend om al jouw vragen te beantwoorden en je te voorzien van een passend advies. Niet alleen voor een douchegoot, maar ook voor al ons andere sanitair.

Op de dagen dinsdag tot en met vrijdag zijn we van 09:00 tot 17:30 uur bereikbaar en op zaterdag van 10:00 tot 17:00 uur via 085-0640722. Je kunt ons uiteraard ook mailen via verkoop@rbsanitair.nl