Een bad maakt een badkamer echt helemaal af. Als je er eenmaal aan toe bent om een nieuw ligbad aan te schaffen kom je in een overvloed aan baden terecht. Er zijn erg veel verschillende soorten, maten en vormen. Wil je een inbouw bad, een hoek bad of een vrijstaand bad? Als je dat eenmaal bepaald heb moet je nog kiezen welke vorm en kleur het beste bij je past. In deze blog lees je alles over de verschillen tussen ligbaden.

Vrijstaande baden

Een vrijstaand bad kun je vrijstaand in de badkamer plaatsen. Deze hoeft dus niet specifiek tegen een wand geplaatst worden en kan dus overal staan in een badkamer. Een vrijstaand bad wordt echt als een blikvanger beschouwd en maakt je badkamer gelijk een stuk luxer en moderner. Vrijstaande baden zijn er in verschillende varianten. Zo heb je ze op pootjes die perfect passen in een klassiek interieur. Daarnaast heb je ook ligbaden met ovale vormen die het weer heel goed doen in een moderne badkamer. Oftewel altijd wel iets wat naar je wens is.

Over het algemeen moet je voor een vrijstaand bad redelijk wat ruimte hebben in je badkamer. Het is namelijk van belang dat er rondom voldoende ruimte is. Zo moet je aan alle kanten kunnen komen om schoon te maken of de vloer te kunnen drogen. Over het algemeen zijn vrijstaande baden wat duurder dan inbouwbaden. Dit komt omdat een inbouw bad maar aan 1 of 2 anten netjes afgewerkt is. Bij een vrijstaand bad moet het bad rondom netjes zijn afgewerkt.

Verschillende baden, vrijstaand bad
Verschillende baden, vrijstaand bad
Verschillende baden, vrijstaand bad

Je kunt een vrijstaand bad kopen in onze showroom. Hier zijn enkele van de badkuipen uit onze collectie:

 3.031,00

6 weken levertijd

incl. 21% VAT

plus Verzendkosten Costs

 4.041,00

6 weken levertijd

incl. 21% VAT

plus Verzendkosten Costs

 2.794,00

6 weken levertijd

incl. 21% VAT

plus Verzendkosten Costs

 2.479,00

6 weken levertijd

incl. 21% VAT

plus Verzendkosten Costs

Hoekbaden

Wil je graag een ligbad kopen, maar heb je niet genoeg ruimte voor een vrijstaand bad, dan is een hoekbad een hele goede oplossing. Zoals de naam als zegt, wordt deze in de hoek geplaatst. Het voordeel hiervan is dat ze veel ruimte besparen. Daarnaast zijn ze zo ontworpen om toch stijl en klasse toe te voegen aan je badkamer. Er is een groot aanbod van hoekbaden op de markt, dus voor elke stijl is er wat te vinden!

Vroeger hadden hoekbaden het imago om heel erg klein te zijn. Tegenwoordig is dat helemaal niet meer zo. Ze zijn te verkrijgen in ontzettend veel verschillende afmetingen. Er zijn er genoeg te verkrijgen waarin je heerlijk languit kunt liggen. Echter is het wel belangrijk om goed op te meten welke afmeting je kwijt kunt in jouw badkamer. Neem liever een iets kleinere dan een te grote. Een te groot hoekbad kan ervoor zorgen dat een badkamer veel kleiner oogt en aanvoelt. Kijk daarbij ook naar de vorm van je badkamer. Tegenwoordig zijn de vierkante hoekbaden erg populair en zijn vaak een goede aanvulling op een wat kleinere badkamer.

Verschillende ligbaden, hoekbaden
Verschillende ligbaden, hoekbaden
Verschillende ligbaden, hoekbaden

Wil je een hoekbad kopen? Dan raden we je deze baden aan:

 2.349,00

6 weken levertijd

incl. 21% VAT

plus Verzendkosten Costs

 903,00

6 weken levertijd

incl. 21% VAT

plus Verzendkosten Costs

 690,00

3 a 4 weken levertijd

incl. 21% VAT

plus Verzendkosten Costs

Inbouw baden

Inbouw ligbaden worden steeds populairder. Niet alleen omdat ze makkelijk schoon zijn te houden, maar ook omdat ze heel goed één geheel kunnen maken van je badkamer. Omdat het bad namelijk ingebouwd staat in een frame wordt er vaak gekozen om de voorkant te betegelen. Als je de tegels hetzelfde houd als de muren creëert dit gelijk rust in je badkamer. Daarnaast is een populaire keuze om er speciale panelen aan vast te maken of juist te kiezen voor een hele andere tegel. Een voordeel van het inbouw bad is, dat vlakke randen vaak gebruikt worden om spulletjes op te zetten.

Net als alle andere baden zijn de inbouwbaden in verschillende maten te koop. Daarnaast zijn ze er ook in verschillende vormen. Kies voor rechte en strakke vormen als je een moderne badkamer wil. Kies juist voor ronde vormen als je een subtielere badkamer wilt. Daarnaast bepaald niet alleen de vorm van je bad de uitstraling, maar ook de tegels die je er erop gebruikt. Houd daar dus ook zeker rekening mee!

Verschil in baden, inbouw baden
Verschil in baden, inbouw baden

Een inbouw bad kopen, kies er een uit ons assortiment:

 629,00

6 weken levertijd

incl. 21% VAT

plus Verzendkosten Costs

 2.095,00

6 weken levertijd

incl. 21% VAT

plus Verzendkosten Costs

 869,00

6 weken levertijd

incl. 21% VAT

plus Verzendkosten Costs

 916,00

6 weken levertijd

incl. 21% VAT

plus Verzendkosten Costs

Materiaal van ligbaden

De levensduur van je nieuwe bad is onder afhankelijk van het materiaal waarvan het gemaakt is. De materialen waar tegenwoordig het meeste voor wordt gekozen zijn solid surface en acryl. Een solid surface bad straalt dezelfde klasse uit als een massief stenen bad, maar het is een stuk lichter en heel goed geïsoleerd. Echter is het wel een stuk zwaarder dan acryl. Het materiaal heeft geen naden en poriën en is dus erg makkelijk schoon te houden. Daarnaast wordt er vaak gekozen voor een ligbad van acryl. Acryl is ook porievrij, je kunt het dus heel eenvoudig reinigen en schoon houden omdat vuil niet kan hechten aan het oppervlakte. Nog een voordeel van acryl is dat het langer warmte vasthoud en je dus langer kunt genieten van je warme bad! Acryl baden zijn duurzaam in gebruikt en zeker geschikt voor gezinnen met kinderen. Vaak is acryl door-en-door gekleurd. Als er toch een krasje of wat lichte schade aan je bad zit poets je dit er zo weer uit met autopolish.

Een ander verschil in de baden is… de diepte van je ligbad

Bij het uitkiezen van een nieuw bad moet je niet alleen aan de lengte en breedte denken, maar ook aan de diepte. De diepte van je bad is afhankelijk van wat je wensen zijn. Standaard baden zijn zo’n 43 à 44 cm diep. Houd je ervan om met je hele lichaam onder water te liggen, kies dan voor een diepte van minimaal 45 cm. Kijk wat voor jezelf wat je fijnste vind liggen, je hebt namelijk baden van wel 60 cm diep. Echter is dit misschien weer niet zo handig als je kleine kinderen hebt die graag in bad gaan. In dat geval kun je beter kiezen voor een tussenweg van zo’n 50 – 52 cm diep. Houd er wel rekening mee dat hoe dieper je bad is, hoe hoger je waterverbruik is. Even ter vergelijking: een bad van 180x80x45 heeft een inhoud van 195L, een bad van 180x80x60 een inhoud van 235L.

Verschillen in ligabden, inbouw bad

Nu je het verschillen in ligbaden kent, kies je jouw ideale bad bij RB Sanitair.

Tijd voor een badkamerrenovatie? Bij RB Sanitair vind je het perfecte sanitair voor elk budget! In onze showroom vind je ook badkamertegels in werkelijk alle kleuren die je maar kunt bedenken. Onze verkopers adviseren je graag over de juiste materialen, kleuren en sanitair voor je badkamer.